Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Numărul 33-34, 21 aug. - 3 sep. 2024 » Eveniment
În serile de 17 și 18 august a.c., în zona cunoscută cu denumirea de „Fântânile Urbane”, situată în Piața Unirii, în centrul Bucureștiului, s-a desfășurat un spectacol de o amploare deosebită, parte a show-ului multimedia Simfonia Campionilor, care celebrează 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică. În acest interval, sportivii români au câștigat la Jocurile Olimpice un impresionant total de 309 medalii, dintre care 90 de aur, 97 de argint și 122 de bronz.
Față de anii precedenți și chiar față de precedentul spectacol special din urmă cu două luni, numărul elementelor inedite a fost considerabil mai mare, iar mesajul transmis a conținut, în principal, sentimentele de bucurie, de respect și prețuire, prilejuite de recentele succese ale sportivilor români la Olimpiada de la Paris și la Campionatul European de Fotbal. Între aceste elemente de noutate s-au înscris pe prim-plan show-urile cu drone, care au recreat virtual momente de seamă ale participării sportivilor români la concursurile olimpice de-a lungul timpului, participare remarcată, așa cum am mai menționat, prin obținerea a numeroase medalii.
Cum se știe, asemenea spectacole se desfășoară sub egida Companiei „APA NOVA”, implicată în mai multe proiecte de importanță civică. De data aceasta, după succesul remarcabil al spectacolelor desfășurate în weekend-ul din 26-27 iunie 2024, la care au participat nu mai puțin de 55.000 de persoane, compania a decis să răspundă doleanțelor publicului, prin organizarea show-urilor despre care relatăm frecvent în această rubrică.
150 de drone au zburat la înălțimea de 110 metri, ceea ce a permis obținerea unor imagini de ansamblu, cu o forță de sugestie cu totul deosebită. A fost o experiență de neuitat, pentru un număr mai mare de spectatori, comparativ cu edițiile precedente.
În cele două seri, începând de la ora 21, spațiile din jurul fântânilor urbane au devenit neîncăpătoare. S-au aflat aici tineri și vârstnici, familii întregi atât de bucureșteni, cât și de locuitori din alte orașe și comune la care s-au adăugat numeroși oaspeți străini. Fiecare repriză a show-urilor a durat aproximativ 45 de minute și a inclus momente de mare măiestrie artistică, prin îmbinarea armonioasă a mișcării jeturilor de apă, cu muzica de calitate și jocurile de lumini inspirate. Fantezia, bunul gust au conferit imaginilor oferite publicului elemente vizuale remarcabile, mai ales prin zborul dronelor. A fost o ambianță deosebit de plăcută, pe măsura disponibilității și exigențelor zecilor de mii de privitori, fascinați de spectacolul antrenant la care au participat.
Prin amploare și interes, spectacolele de la „Fântânile Urbane” din Piața Unirii au încununat, într-o manieră cât se poate de potrivită, numeroasele programe cultural-artistice de masă, care au avut loc în această vară în Capitală.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial