„Cultural psy” – workshop despre bunăstarea mintală prin cultură
Numărul 13, 3-9 apr. 2024 » Roza vânturilor
Sâmbătă, 6 aprilie 2024, ora 11:00, Muzeul Hărților (Str. Londra nr. 39, București) găzduiește workshop-ul „Cultural psy” despre bunăstarea mintală prin cultură, susținut de Timea Vitan, medic rezident în psihiatrie și voluntar la Muzeul Hărților. „Atelierul se adresează tuturor celor interesați, însă mai cu seamă trainerilor/coach-ilor, educatorilor, facilitatorilor culturali, personalului din muzee, biblioteci și alte organizații, voluntarilor din sectorul cultural sau din mediul ONG ce desfășoară activități pentru public. Bunăstarea mintală presupune echilibru emoțional, psihologic și social, fiind unul dintre elementele care influențează puternic cogniția, percepția și comportamentul. Astfel, promovând bunăstarea mintală, a noastră și a celor din jur, putem contribui semnificativ la promovarea eficienței și a stării de bine. Deși relativ nou, conceptul de «mental well-being» este deja recunoscut la nivel internațional, iar relevanța lui într-o lume din ce în ce mai agitată, precum cea de astăzi, cu greu poate fi ignorată. Numeroase studii recente demonstrează că bunăstarea mintală poate fi consolidată prin activități culturale și în spații muzeale, caracterizate printr-un climat de siguranță și toleranță”, menționează organizatorii, într-un comunicat.
Folosind întrebări deschise și metode de facilitare specifice educației adulților, Timea Vitan, medic rezident, va îndruma participanții spre descoperirea acelor elemente din mental well-being care nu necesită o diplomă de terapeut și care pot îmbunătăți cooperarea cu publicul, imersiunea în comunitățile țintă, precum și o mai bună comunicare în interiorul organizației.
Participarea la workshop se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea taxei de 16 lei, prin linkul de aici.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane