Cum pot fi utilizate împreună Cadrul general < IR > și Standardele SASB? O nouă traducere CECCAR
Numărul 48-49, 22 dec. 2021 - 11 ian. 2022 » Direct de la sursă
CECCAR a tradus în limba română documentul Utilizarea împreună a Cadrului general
< IR > și a Standardelor SASB, elaborat de Value Reporting Foundation. Publicația se axează pe legătura dintre instrumentele furnizate de organizația menționată și modul în care acestea pot sprijini o comunicare eficientă între întreprinderi și investitori cu privire la valoarea la nivelul întreprinderii și la modul în care aceasta se creează, se păstrează și se erodează în timp.
Astfel, întreprinderile care utilizează atât Cadrul general internațional de raportare integrată (Cadrul general < IR >), cât și standardele SASB au nenumărate avantaje. Utilizate împreună, aceste resurse pot consolida procesele de planificare internă, asigurând astfel o prezentare a informațiilor mai cuprinzătoare, utilă pentru procesul de luare a deciziilor, și pot ajuta întreprinderile să comunice factorii care facilitează crearea de valoare pe termen lung furnizorilor de capital financiar.
Documentul Utilizarea împreună a Cadrului general < IR > și a Standardelor SASB prezintă experiențele mai multor companii internaționale care utilizează Cadrul general < IR > și standardele SASB și modul în care raportarea bazată pe aceste resurse contribuie la performanța pe termen lung a întreprinderii și la rezultate economice, de mediu și sociale mai sustenabile. Sunt trecute în revistă și aspecte legate de fuziunea dintre Consiliul Internațional pentru Raportare Integrată (IIRC) și Consiliul pentru Standarde de Contabilitate pentru Sustenabilitate (SASB), formând Value Reporting Foundation, și compatibilitatea dintre Cadrul general și standardele SASB.
Documentul în limba română este disponibil pe site-ul CECCAR, secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Raportare integrată.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național