Curs de educație antreprenorială, lansat de MECRMA și ASE
Telex » Știri 16 noiembrie 2016
Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) şi Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti au lansat în parteneriat un curs facultativ de educaţie antreprenorială la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul căruia seminarele sunt susţinute de antreprenori. Inițiativa, dedicată studenţilor din anul al doilea din cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale a ASE, face parte din programul „Primul meu business plan” iniţiat de MECRMA şi îşi propune organizarea a 14 întâlniri cu tineri antreprenori.
Programul a fost conceput ca o serie de workshopuri gratuite, iar, în cadrul ASE, a devenit curs facultativ. Acesta se numește „Consiliere, Mediere și Mentorat în Afaceri”, iar discuţiile cu tinerii antreprenori se constituie în partea practică a acestui curs.
„Când am început acest proiect l-am gândit ca pe o serie de întâlniri informale între studenţi şi tineri antreprenori. Însă partenerii noştri din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi-au dorit ca aceste workshopuri să devină un curs. Şi, într-adevăr, un astfel de curs în care studenţii pot afla de la antreprenori ce presupune un business ar trebui să fie în programa oricărei instituţii de învăţământ cu profil economic”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în MECRMA.
Printre temele abordate la seminarele din cadrul cursului „Consiliere, Mediere și Mentorat în Afaceri” se numără: realizarea unui plan de afaceri (informaţii generale), dezvoltare de produs, analiza pieţei, planul de vânzări şi de marketing, management şi structură organizaţională, riscuri în demersul antreprenorial, planificare financiară, surse de finanţare, pregătirea pentru pitch.
Programul se va încheia cu o competiţie de idei de business deschisă tuturor participanţilor, cu premii în stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alături de un antreprenor sau CEO) şi stagii de internship.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial