Curtea de Conturi a României își propune dezvoltarea unei noi strategii de comunicare
Telex » Știri 23 ianuarie 2020
Curtea de Conturi a României îşi propune dezvoltarea unei noi strategii de comunicare care să contribuie la promovarea acesteia ca instituţie modernă şi eficientă, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Astfel, la sediul instituţiei, a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale a Curţii de Conturi a României şi a capacităţii de a interacţiona cu mediul extern”, finanţat prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale al Uniunii Europene şi implementat în cooperare cu Comisia Europeană.
Proiectul îşi propune actualizarea şi dezvoltarea celor două componente esenţiale pentru creşterea capacităţii instituţionale a Curţii de Conturi a României, respectiv componenta de comunicare şi componenta de resurse umane. Astfel, Curtea de Conturi a României îşi propune dezvoltarea unei noi strategii de comunicare care să contribuie la promovarea acesteia ca instituţie modernă şi eficientă, cu rol de responsabilizare a sectorului public în vederea îmbunătăţirii comunicării la nivel central şi local.
„Ne dorim o Curte de Conturi transparentă şi modernă care să aducă un aport relevant în funcţionarea eficientă a sectorului public din România. Avem nevoie de instrumente inovative în relaţia cu entităţile auditate care să răspundă evoluţiei societăţii în ansamblu. Aceste instrumente vin să faciliteze dialogul eficient cu părţile interesate prin prisma impactului semnificativ pe care acestea îl au în dezvoltarea comunităţilor din România”, a declarat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României.
Prin componenta de resurse umane, proiectul vizează elaborarea unei strategii specifice pentru dezvoltarea unei politici eficiente de recrutare, orientare şi instruire a personalului de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României. „Acest program reprezintă o prioritate pentru Banca Mondială şi se integrează într-o viziune mai amplă a preşedintelui Mihai Busuioc de a transforma Curtea de Conturi într-un partener care să ofere sprijin instituţiilor pentru o funcţionare mai bună la nivelul societăţii”, a afirmat, la rândul său, Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria.
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni (septembrie 2019 - martie 2021), perioadă în care vor fi organizate grupuri de lucru la nivel central şi local.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial