Dan Cîmpean (CERT-RO): O colaborare între sectorul public și cel privat este necesară pentru combaterea criminalității cibernetice
Telex » Știri 28 mai 2021
Companiile private trebuie să facă parte din soluția ce vizează lupta cu criminalitatea cibernetică, iar o cooperare între sectorul public și cel privat este necesară pentru combaterea acestui fenomen, a declarat, la o conferinta de specialitate, directorul general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Dan Cîmpean, citat de Agerpres. „Facem tot ce ne stă în putință, ne străduim să cooperăm, să luptăm împotriva criminalității cibernetice, dar este nevoie de o analiză și trebuie să facem asta într-un mod corespunzător, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Provin din sectorul privat și ceea ce știu este că, mai ales atunci când este vorba despre criminalitate cibernetică, multe dintre capacitățile necesare se află într-adevăr în sectorul privat. Este evident că firmele private trebuie să facă parte din soluție dacă dorim să combatem fenomenul criminalității cibernetice. Sincer, cred într-adevăr, într-o colaborare calitativă mai bună între Guvern și sectorul privat în lupta împotriva criminalității cibernetice”, a menționat Dan Cîmpean.
În viziunea directorului CERT-RO, sectorul privat înțelege mult mai bine criminalitatea cibernetică în condițiile în care acesta este ținta preponderentă a hackerilor. „Combinarea resurselor și a capacităților este absolut crucială pentru a reduce riscul de criminalitate cibernetică, dar acest lucru nu este ușor de realizat. Cred că soluția vine doar printr-o cooperare pragmatică public-privat. Sectorul privat este, în mod obișnuit, ținta criminalității cibernetice și, de aceea, înțelege fenomenele acestea destul de bine. Sunt în favoarea înființării unor grupuri de lucru cu sarcini tactice suplimentare de contraatac a criminalității cibernetice bine stabilite, bine definite”, a subliniat Dan Cîmpean.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile