Dan Drăgan (Ministerul Energiei): Fondul de Modernizare va avea o valoare de 10 miliarde de euro în 2030
Telex » Știri 15 octombrie 2021
Fondul de Modernizare aflat la dispoziția României va avea o valoare de 10 miliarde de euro în anul 2030, evaluare care are la bază estimările privind certificatele de emisii, a afirmat, în cadrul unei conferințe de profil, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, citat de Agerpres. „Companiile vor avea la dispoziție sumele din Fondul de Modernizare. Ne așteptăm ca Fondul de Modernizare, în baza valorii certificatelor de CO2, să aibă în anul 2030 o valoare de peste 10 miliarde de euro și, totodată, ne referim la Planul Național de Redresare și Reziliență, care la nivelul ministerului are alocată o valoare de 1,6 miliarde de euro”, a spus Dan Drăgan.
Potrivit acestuia, ministerul se află în această perioadă în stadiul de elaborare a cadrului de reglementare pentru Fondul de Modernizare. „În următoarea perioadă vom prezenta mediului de afaceri drafturi pe care le vom discuta și care, sunt convins, vor duce la atingerea țintelor pe care le avem”, a completat el.
România și-a propus o țintă de energie regenerabilă de 30,7% din consumul anului 2030.
„În perioada 2022-2023, vom revizui Planul Național Integrat Energie Schimbări Climatice, pe baza unor concluzii care vor fi desprinse în baza pachetului Fit for 55, care acum este în negociere”, a arătat Dan Drăgan.
România are două direcții de acțiune pentru a atinge neutralitatea climatică asumată pentru anul 2050, respectiv dezvoltarea unor capacități de producere a energiei în bandă, adică nucleare, și utilizarea gazului ca resursă de tranziție, a mai spus oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice