David Malpass: Reuniunile de toamnă ale FMI și Băncii Mondiale vor avea loc în „format virtual”
Telex » Știri 8 iulie 2020
Banca Mondială (BM) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor organiza în „format virtual”, în octombrie, reuniunile lor de toamnă, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat preşedintele BM, David Malpass, într-o scrisoare postată pe reţeaua LinkedIn, transmite Reuters, citată de Agerpres. De asemenea, Malpass a încurajat acele ţări care iau în considerare numirea unor noi directori pentru a-i reprezenta în Board-ul Băncii Mondiale să ţină cont în luarea deciziilor de diversitatea de gen. În prezent, doar cinci dintre cei 25 de actuali directori din cadrul BM sunt femei, a afirmat şeful instituţiei financiare internaţionale.
Decizia de organizare a reuniunii în „format virtual” era aşteptată, ţinând cont de numărul mare de infecţii din SUA şi de restricţiile de călătorie.
Şi reuniunile de primăvară ale celor două instituţii financiare internaţionale s-au desfăşurat online în aprilie, iar directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, şi alţi oficiali au declarat că se aşteaptă ca o mai mare parte a activităţii lor să se desfăşoare prin reuniuni virtuale în viitor.
În scrisoarea sa, Malpass a subliniat angajamentele Băncii Mondiale de a reduce impactul pandemiei şi de a ajuta ţările în curs de dezvoltare să ia măsuri în vederea redresării. „Criza provocată de COVID-19 şi măsurile de izolare adoptate pentru limitarea pandemiei ameninţă să reducă semnificativ evoluţiile din ultimii ani şi să arunce sute de milioane de oameni înapoi în sărăcie”, a avertizat şeful instituţiei financiare internaţionale. Acesta a adăugat că Banca Mondială a adoptat proiecte de urgenţă în domeniul sănătăţii în peste 100 de ţări şi furnizează sectorului privat din statele în curs de dezvoltare capital de lucru şi finanţare pentru comerţ.
Angajamentele preliminare ale Băncii Mondiale în anul fiscal 2020 vor totaliza probabil aproximativ 74 de miliarde de dolari, un avans semnificativ faţă de 2019, a anunţat Malpass.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane