Demers la nivel comunitar pentru consolidarea capacității administrative de gestionare a fondurilor europene
Numărul 8, 6-12 martie 2018 » Fonduri europene
Comisia Europeană (CE) a lansat un apel în vederea exprimării interesului pentru participarea într-o acțiune-pilot având ca obiectiv furnizarea de asistență autorităților de management din statele membre, în scopul îmbunătățirii modului în care fondurile europene sunt gestionate și investite, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Candidații selectați vor beneficia de sprijin prin intermediul unui nou demers, având la bază competențele Comisiei Europene, în cooperare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), și vor avea posibilitatea de a utiliza, în mod coordonat și integrat, asistența și instrumentele disponibile. În mod particular, noul demers va oferi asistență autorităților de management în elaborarea unor fișe de parcurs detaliate și atotcuprinzătoare, care să includă obiective clare, precum și în implementarea acțiunilor identificate. „Politica de coeziune nu se rezumă doar la fonduri europene, ci și la utilizarea cât mai eficientă a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioară care să garanteze cele mai bune rezultate pentru cetățenii europeni. Această inițiativă-pilot va oferi asistență autorităților de management selectate în pregătirile pentru următorul cadru financiar, post-2020”, a subliniat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
Fondurile structurale și de investiții europene (fonduri ESI) furnizează peste 450 miliarde de euro pentru zeci de mii de beneficiari în perioada de finanțare 2014-2020. Acțiunea-pilot menționată face parte din inițiativa CE de asigurare a eficienței fondurilor europene pe teren, în concordanță cu documentul de reflecție privind viitorul finanțelor europene.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice