Demersuri pentru înființarea Centrului Român de Productivitate
Numărul 44, 21-27 nov. 2017 » Direct de la sursă
Potrivit unui memorandum semnat de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), Vicențiu Știr, și președintele Centrului de Productivitate din Coreea (Korea Productivity Center – KPC), Soon Jick Hong, au fost puse bazele instituționale pentru înființarea Centrului Român de Productivitate. Prin acest document, părțile își propun să stabilească o colaborare strânsă pentru dezvoltarea economică reciprocă, prin intensificarea relațiilor de cooperare dintre întreprinderi, companii din sectorul productivității, agenții din zona productivității, asociații și agenții guvernamentale din ambele țări.
„Suntem încrezători că cele mai bune practici, metodologia avansată în domeniul productivității și experiența specialiștilor Korea Productivity Center vor contribui în mod decisiv la instituționalizarea productivității în România, la crearea unei strategii de productivitate la nivel național și conștientizarea avantajelor realizării unui mediu favorabil dezvoltării antreprenoriatului”, a subliniat Vicențiu Știr.
„Înființarea Centrului Român de Productivitate este un efort comun al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, al Korea Productivity Center, Secretariatului General al Guvernului României, Ministerului Strategiei și Finanțelor din Coreea și al unui colectiv mixt de specialiști în domeniul productivității din ambele țări”, se precizează într-un comunicat al MMACA.
La eveniment au participat ES Kim Eun-Joong, ambasadorul Republicii Coreea la București, reprezentanți ai Korea Productivity Center, reprezentanți ai MDRAPFE și reprezentanți ai Confederației Patronatului Român.
România, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a derulat, în perioada 2015-2017, programul Knowledge Sharing Program, furnizat de guvernul Republicii Coreea, cu următoarele tematici: crearea unui sistem de evaluare și măsurare a productivității pentru sectorul IMM, utilizând noul concept internațional al productivității; dezvoltarea unui sistem sustenabil de învățământ vocațional și de consultanță pentru sectorul IMM din România.
Centrele Naționale de Productivitate sunt organizații de referință pentru economiile țărilor dezvoltate, cele mai semnificative fiind cele din Germania, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Coreea sau Singapore. Aceste centre sunt afiliate la Asociația Europeană a Centrelor Naționale de Productivitate, cu sediul în Belgia, sau la Asociația de Productivitate din Asia, iar în SUA există trei asociații. Centrele sunt susținute metodologic de un departament specializat al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) cu sediul la Geneva.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial