România, invitată să devină membru al Coaliției Internaționale pentru Egalitate Salarială
Numărul 10, 19-25 martie 2019 » Lumea în care trăim
Șeful Departamentului Federal al Afacerilor Interne (FDHA) din Elveția, Alain Berset, a adresat ministrului Muncii și Justiției Sociale Marius Budăi invitația ca România să devină membru al Coaliției Internaționale pentru Egalitate Salarială (Equal Pay International Coalition - EPIC), organism lansat în anul 2017, la New York, cu ocazia celei de-a 72-a reuniuni a Adunării Generale a ONU. Invitația a fost lansată cu prilejul unei întrevederi bilaterale la sediul ONU, în marja participării la cea de-a 63-a sesiune a Comisiei pentru Statutul Femeii a ONU. În acest context, oficialul român a arătat că, în țara noastră, media salariilor orare pentru femei este cu doar 5,2% mai redusă decât în cazul bărbaților, procentaj prin care România se poziționează pe primul loc în clasamentul UE-28, unde, potrivit celor mai recente date Eurostat, această medie este de 16,2%.
EPIC este condusă de Organizația Internațională a Muncii (OIM), cu sediul la Geneva-Elveția, UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Obiectivul Coaliției este acela de a reduce diferențele de remunerare pentru femeile și bărbații de pretutindeni. Reunind un set divers de actori din diferite domenii și cu expertiză diversă, EPIC sprijină guvernele, angajatorii, lucrătorii și organizațiile acestora pentru a face progrese concrete și coordonate în atingerea acestui obiectiv.
În prezent, Coaliția numără 18 membri, printre care Elveția, Iordania, Islanda, Panama, Coreea de Sud, Canada, Germania, Noua Zeelendă, Australia, Africa de Sud.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile