Despre evoluția organismului profesional CECCAR și activitatea de expertiză contabilă judiciară în România, într-un interviu acordat EEEI de prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova
Numărul 45, 17-23 nov. 2020 » Agenda CECCAR
La sfârșitul lunii iulie a.c., Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a devenit membru instituțional al European Expertise & Expert Institute (EEEI), un forum pentru cercetătorii și practicienii din domeniul expertizei judiciare având drept obiectiv facilitarea activităților de cercetare în acest domeniu și susținerea modernizării sistemelor legale și juridice, pe baza unei abordări consecvente la nivel european.
Misiunea și obiectivele EEEI vizează în principal evaluările judiciare și extrajudiciare furnizate de specialiștii din diverse domenii, printre care și experții contabili, în contextul provocărilor generate de mediile sociale și economice în continuă schimbare, fiind deosebit de relevante pentru membrii CECCAR care prestează astfel de servicii.
În calitate de președinte al Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova a acordat un interviu Institutului, în care a vorbit despre istoria CECCAR, evoluția organismului profesional, modul de organizare și funcționare, calificările gestionate – respectiv de expert contabil și contabil autorizat, și statutul de profesie reglementată și titlu protejat, precum și despre sistemul de control de calitate.
Interviul integral în limbile engleză și franceză, precum și link-uri relevante referitoare la activitatea de expertiză contabilă judiciară în România (printre care și ediția din 14 octombrie a.c. a emisiunii Profesioniștii, în interes public, pe tema Perspective europene în expertiza judiciară, difuzată la CECCAR TV) sunt disponibile pe site-ul EEEI.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial