Dezbateri pe baza obligațiilor contabile și fiscale ale asociațiilor de proprietari
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Brăila a organizat, la 8 iunie, o întâlnire de lucru cu membri ai filialei pe tema obligațiilor fiscale ale asociațiilor de proprietari conform prevederilor legale în vigoare.
Conducerea filialei, reprezentată de directorul executiv, Carmen Tamași-Klaus, și de președintele Gheorghe Stroe, a abordat subiecte precum obligativitatea organizării și conducerii contabilității asociațiilor de proprietari conform Legii contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, organizarea contabilității proprii în partidă dublă sau simplă conform hotărârii adunării generale a asociațiilor de proprietari, prevederile OMEF nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, cu modificările ulterioare, obligativitatea păstrării și arhivării evidențelor contabile și fiscale, a registrelor și a oricăror tipuri de documente prevăzute legal.
Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost rezervată discuțiilor privind obligațiile fiscale pentru veniturile acordate persoanelor fizice – respectiv președinte, cenzor, alte persoane alese – contribuții datorate, declarații aferente, termene de depunere, obligații declarative în cazul remunerațiilor/indemnizațiilor având la bază contracte de prestări de servicii încheiate conform Codului civil și Codului muncii – în cazul administratorilor, personalului de curățenie sau personalului de întreținere.
Întâlnirea s-a finalizat cu precizări referitoare la veniturile obținute din activități economice, obligațiile declarative și plățile către bugetul de stat, depunerea situațiilor financiare anuale și sancțiunile aplicabile în cazul neîndeplinirii sau nedepunerii în termen a obligațiilor declarative de către asociațiile de proprietari.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național