DGAF: În primele 8 luni s-au efectuat 70 de milioane de expediții, încasându-se rambursuri de 19,5 miliarde de lei
Telex » Știri 16 octombrie 2024
Numărul de expediții efectuate în primele 8 luni din acest an a fost de 70 de milioane, iar valoarea rambursurilor a fost de 19,5 miliarde de lei, a declarat, în cadrul unui eveniment de specialitate, Cosmin Neculiță, inspector șef Direcția Generală Antifraudă Fiscala (DGAF) - Direcția comerț electronic, citat de Agerpres. „Ca și cifre în 2022, din decembrie colectăm date, am implementat o declarație fiscală informativă 395, care cumva cuantifică numărul și valoarea expedițiilor efectuate în sistem contra ramburs. Am vrut să avem răspunsurile celor care întreabă cât au plătit românii ramburs anul trecut sau câte expediții au fost realizate. A fost o mare bătaie de fapt să o implementăm pentru că protecția datelor cu caracter personal la noi în România este foarte aspră (…) Am avut anul trecut 105 milioane de trimiteri contra ramburs încasându-se 29,6 miliarde de lei noi. Anul acesta, datele sunt până la august, declarația se depune pentru tranzacțiile de luna trecută și o putem depune până la sfârșitul lunii, nu e cu data de 25, cum este la celelalte declarații fiscale, iar până acum s-au efectuat 70 de milioane de expediții, încasându-se rambursuri de 19,5 miliarde de lei”, a precizat Neculiță, la un eveniment organizat de Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO) cu prilejul Zilei naționale a comerțului electronic.
El a menționat că datele se referă la totalitatea expedițiilor efectuate în România, atât de societăți din țara noastră, cât și de firme din afara țării. De asemenea, aici sunt incluse și tranzacțiile business to business.
Cosmin Neculiță a mai spus că anul trecut au fost trimise peste 10.000 de notificări către persoane fizice care au încasat rambursări în conturi personale sau în numerar. Aceste persoane au fost informate că ar trebui să depună declarații unice prin care să-și declare veniturile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile