Diferență de investiții în infrastructură de 1.150 miliarde euro între Europa de Est și de Vest
Telex » Știri 30 septembrie 2020
Între investiţiile de infrastructura dintre Europa de Est şi cea Occidentală este o diferenţă de 1.150 miliarde de euro, relevă un studiu al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de Mediafax. Potrivit studiului, deși ţările din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est (CESEE) au progresat în ultimii 30 de ani, trebuie să investească în proiecte de infrastructură care conectează regiunea – digitalizare, economie inteligentă şi obiectivele climatice – pentru a atinge nivelul ţărilor europene mai dezvoltate, adică UE15.
Kristalina Georgieva, directorul FMI, spune că cel mai important lucru este implicarea sectorului privat în proiecte, creşterea transparenţei şi a calităţii proiectelor de investiţii.
Studiul a fost prezentat, la începutul acestei săptămâni, la Tallinn, şi a fost realizat în contextul summit-ului Iniţiativelor celor Trei Mări care va avea loc, în format de videoconferinţă, la 19 octombrie.
Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală care reuneşte cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Obiectivul său principal este de a oferi susţinere politică pentru o mai bună cooperare, convergenţă şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică şi Neagră – în trei domenii principale: energie, transporturi şi digital. Partenerii-cheie ai iniţiativei sunt Germania, UE şi Statele Unite.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane