Din cele aproape 16 miliarde de telefoane mobile existente în prezent la nivel global, 5,3 miliarde vor deveni deșeuri în 2022
Numărul 41, 19-25 oct. 2022 » Roza vânturilor
Din cele aproape 16 miliarde de telefoane mobile disponibile în prezent în lume, 5,3 miliarde vor deveni deșeuri în 2022 și doar o mică parte va fi reciclată, relatează Mediafax. Datele au fost menționate cu prilejul marcării, la 14 octombrie, a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. În acest context, s-a readus în prim-plan problema tezaurizării echipamentelor electrice mici neutilizate, sub sloganul „Reciclează-le pe toate, indiferent cât sunt de mici!”. Puse laolaltă, unul peste celălalt, toate aceste telefoane ar ajunge la o înălțime de 50.000 km.
Un studiu realizat în perioada iunie-septembrie 2022 de membrii WEEE Forum pe un eșantion de 8775 de gospodării din șase țări, printre care și România, confirmă tendința oamenilor de a păstra aparatura electrică pe care nu o mai folosesc. În casele acestora există în medie 74 de produse electronice (telefoane, tablete, laptopuri, scule, uscătoare de păr), dintre care 13 echipamente nu sunt utilizate: 9 sunt nefolosite dar funcționale, 4 sunt stricate. Telefoanele mobile ocupă locul 4 în rândul produselor electrice păstrate, în top aflându-se accesoriile mici precum căști și telecomenzi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național