Director CERT-RO: Am gândit un document de lucru care să consolideze colaborarea între stat, privat și zona educațională
Telex » Știri 8 octombrie 2019
Colaborarea între stat, privat şi zona educaţională este foarte importantă, iar în acest sens ne-am gândit să concepem, cu ajutorul actorilor din domeniul cybersecurity, un document de lucru în care să cuprindem cele mai importante idei pentru a ne putea asigura că resursa umană este pregătită şi motivată să rămână în România, a declarat, pentru Agerpres, Iulian Alecu, director general adjunct la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). „Cooperarea între stat, privat şi zona educaţională este foarte importantă. Ea deja se aplică în multe state cu succes, cum ar în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Israel. La noi a început pe diferite proiecte şi zone, însă ideea noastră era dacă putem să gândim un «white paper», un draft sau mai bine zis un document de lucru pe ceea ce înseamnă această cooperare între cele trei zone, astfel încât să-l concepem acum la această conferinţă (Conferinţa Internaţională Anuală a CERT-RO, cu titlul Noile provocări globale în domeniul securităţii cibernetice - n.r.), după care să-l înaintăm celorlalte instituţii, universităţi. În acest sens, cui îi place ideea şi cine o consideră în regulă să poate aduce anumite completări, să adauge în aşa fel încât să lucrăm pe document. De aici, putem începe încet, încet o cooperare organizată stat - privat - universităţi care să aibă ca obiectiv principal pregătirea resursei umane, motivarea resursei umane, menţinerea în ţară a resursei umane în domeniul cybersecurity. Ulterior, putem extinde acest document şi în alte domenii”, a explicat Iulian Alecu.
Oficialul CERT-RO a adăugat că documentul supranumit „white paper” va fi publicat pe site-ul instituţiei imediat ce vor fi centralizate ideile provenite din partea celor care activează în domeniul securităţii cibernetice.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice