Director DGAF: Există foarte multe societăți care importă cantități importante de bunuri și apoi își încetează activitatea
Telex » Știri 16 octombrie 2020
În România există foarte multe societăţi comerciale cu viaţă scurtă, care achiziţionează cantităţi importante de bunuri din Uniunea Europeană sau din ţări terţe, apoi îşi încetează activitatea şi bunurile sunt livrate ulterior în mediul online, a declarat, la un eveniment de specialitate, Teodor-Alexandru Georgescu, director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), potrivit Agerpres. „În cadrul analizelor de risc efectuate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a reieşit că există foarte multe societăţi comerciale care au o durată de viaţă foarte mică şi achiziţionează, fie intracomunitar, prin achiziţii intracomunitare, fie din afara UE, prin operaţiuni de import, cantităţi importante de bunuri. O societate poate efectua 50-100 de operaţiuni de import în timpul unei luni. După aceea, societatea îşi încetează activitatea, iar bunurile sunt livrate ulterior şi prin mediul online şi chiar prin intermediul unor platforme de renume gen marketplace”, a explicat oficialul.
El a subliniat că, având în vedere că aceşti operatori care de cele mai multe ori nu sunt înregistraţi sau nu respectă normele comercializează produse de o calitate ce nu corespunde standardelor, consumatorii finali sunt păgubiţi de unele drepturi legale, precum acela de a returna produsul, dreptul de garanţie asupra produsului, ceea ce face să scadă încrederea în tranzacţiile online.
„Luând în considerare multitudinea de petiţii şi cazuistica identificate la nivelul Direcţiei Antifraudă Fiscală, vă pot spune că aceia care păgubesc bugetul de stat, care fraudează bugetul de stat prin neînregistrarea veniturile aferente, mai devreme sau mai târziu vor înşela şi partenerii de afaceri, şi aici mă refer la firmele de curierat, platformele marketplace şi, bineînţeles, consumatorul final”, a punctat oficialul DGAF.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial