Directorul CFR SA: Numărul restricțiilor de viteză pe calea ferată s-a înjumătățit
Telex » Știri 8 octombrie 2019
Numărul restricţiilor de viteză pe calea ferată s-a înjumătăţit din martie până în prezent, la 215. Limitele de viteză au crescut de la 30 km/h la 70 km/h, iar acestea ar putea ajunge treptat la 100 de km/h, a spus astăzi, la un eveniment de specialitate, Constantin Axinia, manager general al CFR SA, citat de Mediafax. „În martie aveam 490 de restricţii de viteză. Acum, în momentul de faţă avem în jur de 210-215 restricţii de viteză şi făceam şi mai mult dacă nu mai redeschideam nişte linii de cale ferată. Am mai ridicat nişte limite de viteză până a venit constructorul la Mioveni, am mai făcut nişte bariere de cale ferată în alte locuri unde mi s-a cerut pentru că erau probleme de trafic rutier. A fost nevoie să folosesc banii pentru ridicarea restricţiilor în altă parte. Restricţia de viteză era 30-40 km/h, am ridicat-o la 70, prima treaptă şi dacă aş mai avea bani să schimb şi şina, o duc la 100. Nu poţi să ridici niciodată o restricţie de la 30 la 100. Cine spune lucrul ăsta nu-i CFR-ist”, a declarat Axinia.
El a adăugat că pe traseul Bucureşti – Suceava, restricţiile de viteză vor fi eleminate complet până la începutul lunii noiembrie. „La 1 noiembrie 100% nu vom avea restricţii de la Bucureşti la Suceava. Voi termina după patru ani de zile podul de la Ploieşti. Am notificat toţi operatorii de transport de călători şi de marfă că am ridicat restricţiile şi aşteptăm ca să vină cu propuneri. Dacă punem Intercity, durata călătoriei se va reduce cu o oră şi douăzeci de minute, dacă nu punem Intercity şi va fi un tren Inter Regio, o oră”, a spus directorul CFR.
Acesta a explicat că acum călătoria Bucureşti – Suceava durează şase ore şi treizeci şi cinci de minute, iar ulterior va dura cu o oră mai puţin.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice