Directorul executiv al BM: Femeile românce excelează în profesii dominate în mod tradițional de bărbați
Telex » Știri 31 mai 2019
Femeile din România conduc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte implicarea lor în profesiile dominate în mod tradiţional de bărbaţi, respectiv în ştiinţele exacte, matematică şi informatică, a declarat directorul executiv al Băncii Mondiale (BM), Kristalina Georgieva, într-un discurs rostit la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), informează Banca Mondială într-un comunicat citat de Agerpres. Este mult mai probabil ca femeile din România să obţină o diplomă în inginerie sau în manufactură, spre deosebire de femeile din alte ţări ale Uniunii Europene, a precizat reprezentanta Băncii Mondiale.
„Este extraordinar să vezi că femeile din România excelează în zone de interes dominate în mod tradiţional de bărbaţi, precum ştiinţa, matematica şi informatica. Acest lucru reprezintă un foarte bun exemplu pe care alte ţări din UE ar putea să îl urmeze”, a afirmat Kristalina Georgieva. De asemenea, România se mândreşte cu cea mai scăzută diferenţă salarială dintre bărbaţi şi femei din UE, cu un procentaj de 5,2%, în contextul în care această diferenţă este în medie la nivelul UE de 16%, a adăugat Georgieva. Aceasta a subliniat importanţa investiţiei în capitalul uman, pentru realizarea succesului economic într-o eră a transformărilor provocate de evoluţiile tehnologice.
Dovezile arată că tehnologia produce o transformare în piaţa muncii, schimbând natura firmelor, creând noi modele de afaceri şi crescând numărul de oportunităţi de angajare, se menţionează în comunicatul Băncii Mondiale. Astfel, tehnologia aduce oportunităţi dacă oamenii dispun de competenţele necesare pentru a participa la noua economie digitală globală în curs de dezvoltare. Cel mai important lucru pe care îl pot face ţările pentru a se pregăti pentru locurile de muncă ale viitorului este să investească în oameni pentru a-şi consolida capitalul uman, completează sursa.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial