Directorul FMI vorbește despre o nouă retrogradare a perspectivelor de creștere pentru economia mondială
Telex » Știri 2 septembrie 2016
Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea să-şi revizuiască, din nou, estimările privind ritmul de creştere care va fi înregistrat în 2016 de economia mondială, în condiţiile în care perspectivele economice sunt afectate de cererea slabă, schimburi comerciale şi investiţii reduse precum şi de creşterea inegalităţilor, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, cu câteva zile înainte de summitul liderilor G20. FMI urmează să publice, la începutul lunii octombrie, o nouă versiune revizuită a perspectivelor economiei mondiale (World Economic Outlook). O nouă retrogradare ar fi cea de a şasea reducere consecutivă din ultimele 18 luni.
Reamintim că, în luna iulie a acestui an, citând incertitudinea globală provocată de referendumul din Marea Britanie, FMI şi-a redus estimările privind avansul înregistrat de economia mondială la 3,1% în 2016 şi la 3,4% în 2017, în ambele cazuri fiind vorba despre o reducere cu 0,1 puncte procentuale faţă de estimările din luna aprilie.
Într-un interviu acordat Reuters, Lagarde a subliniat că liderii G20 trebuie să facă mai mult pentru a stimula cererea, a susţine schimburile comerciale şi a combate inegalitatea. În plus, deşi unele ameninţări majore la adresa economiei mondiale nu s-au materializat, precum o recesiune declanşată de votul la referendumul din Marea Britanie sau prăbuşirea economiei chineze, Lagarde a apreciat că imaginea de ansamblu este aceea a unei creşteri care încetineşte uşor, fragilă, slabă şi care nu este alimentată de comerţ. „Atunci când ne uităm cu atenţie la perspectivele de creştere economică, la potenţialul de creştere, la productivitate, nu vedem semnale foarte bune şi probabil ne vom revizui în jos prognozele noastre pentru 2016”, a spus Christine Lagarde.
(Sursa: Agerpres)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial