Directorul grupului de inginerie Bosch consideră că electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani
Numărul 9, 6-12 mar. 2024 » Lumea în care trăim
Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puțin 35 de ani, până când va putea fi finalizată electrificarea transportului rutier, transmite DPA, preluată de Agerpres. Dacă întreaga producție mondială anuală de 90 de milioane de vehicule rutiere ar fi convertită imediat, ar fi nevoie de 16 ani pentru a electrifica întreaga flotă mondială de 1,4 miliarde de vehicule, a subliniat Stefan Hartung într-un interviu publicat pe portalul The Pioneer. Grupul german Bosch este un important furnizor pentru sectorul auto.
Însă, în realitate, motoare cu ardere internă vor continua să fie produse, iar acestea vor trebui să fie înlocuite ulterior. "Va fi nevoie de un interval dublu de timp, cel puțin 30 până la 35 de ani, pentru a electrifica toate automobilele din întreaga lume", a spus Hartung.
Directorul general de la Bosch a adăugat că, în cele din urmă, anumite categorii de vehicule nu vor putea fi electrificate iar tehnologia motoarelor pe combustie va trebui să fie produsă în continuare în Germania. "Nu poți forța clienții din afara Europei să nu o utilizeze", a spus Hartung. Acesta a subliniat că inovațiile de care este nevoie nu există încă, dând drept exemplu vehiculele agricole. O combină agricolă trebuie să opereze până la 12 ore pe zi, și consumă 250 până la 300 de kilowați pe oră. "Având în vedere bateriile care ar fi necesare pentru o astfel de performanță, cel mai probabil vehiculul ar intra în pământ", a spus Hartung.
Cu toate acestea, Hartung a dezmințit ideea că Uniunea Europeană s-a mișcat mult prea rapid atunci când a stabilit o țintă pentru renunțarea la automobilele echipat cu motoare cu combustie. "Cu privire la obiectivele climatice, a fost important în primul rând să fie stabilită o țintă", a spus Hartung.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane