Directorul ICI București: Securitatea cibernetică devine tot mai presantă și esențială pentru întreaga societate
Telex » Știri 25 aprilie, 10:10
Securitatea cibernetică devine tot mai presantă și esențială pentru întreaga societate și este imperativ să fie creat un ecosistem de securitate cibernetică robust și eficient, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, citat de Agerpres. Acesta a participat, la conferința "Idei care schimbă România", eveniment organizat, marți și miercuri, de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Adrian-Victor Vevera a fost unul dintre vorbitorii care au abordat tematica "Dezvoltarea ecosistemului de securitate cibernetică", cu scopul de a identifica direcțiile strategice pentru consolidarea acestui sector esențial în contextul actual al transformărilor digitale.
"Securitatea cibernetică devine tot mai presantă și esențială pentru întreaga societate, fiind cu toții martorii unei creșteri a amenințărilor cibernetice. În acest sens, este imperativ să lucrăm împreună pentru a crea un ecosistem de securitate cibernetică robust și eficient. Acest lucru implică investiții în formare și educare, promovarea colaborării între actorii implicați și stimularea inovației și cercetării în domeniul securității cibernetice" a susținut directorul general al ICI București.
Conferința și-a propus să devină o platformă permanentă pentru întâlniri frecvente și discuții aplicate, menite să contribuie la dezvoltarea durabilă și inovatoare a României.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial