Directorul STB: Am achiziționat 150.000 de măști medicale; sunt distribuite cu preponderență pe liniile care vin și duc la aeroport
Telex » Știri 3 februarie 2020
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a achiziţionat 150.000 de măşti medicale pentru a le distribui călătorilor care circulă în mijloacele de transport în comun, cu preponderenţă pe liniile care vin şi duc la aeroport, a declarat, pentru Agerpres, Andrei Creci, directorul general al societăţii. „Am început vineri (31 ianuarie – n.r.) să distribuim călătorilor măşti medicale în vederea diminuării efectelor răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Am plătit 150.000 de măşti deocamdată, am început în prima zi, cu 100.000 de măşti şi vedem în ce ritm se dau. Eu nu cred că se vor da aşa, ca pâinea caldă. (…) Pentru că nu dăm decât o singură mască la un călător. De asemenea, fiecare şofer sau vatman are o cutie cu 50 de bucăţi”, a spus Andrei Creci. Acesta a precizat că măştile se distribuie pe liniile de transport în comun care circulă către sau dinspre aeroport, dar şi prin controlori sau reţelele de distribuţie a titlurilor de călătorie.
După cum am mai informat, STB a început vineri, 31 ianuarie, să distribuie călătorilor măşti medicale, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Dacă va fi nevoie, STB va suplimenta în perioada următoare cantitatea de măşti. „Pentru protejarea celor din jur, STB le recomandă călătorilor care prezintă simptome de gripă să solicite măşti de protecţie de la centrele de vânzare, de la conducătorii de vehicule sau de la echipele de control şi să aibă în vedere faptul că, potrivit instrucţiunilor de utilizare, acestea trebuie îndepărtate atunci când se umezesc şi nu mai asigură protecţie”, menţiona STB într-un comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice