Directorul STB: Circulația tramvaiului 41, suspendată din 29 iunie până la 1 septembrie
Telex » Știri 26 iunie 2019
Circulația tramvaielor pe linia 41 va fi suspendată, din 29 iunie până la 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant și staţia de metrou din Drumul Taberei, informează Mediafax. Potrivit ditrectorului general al Societății de Transport București, Andrei Creci, vor fi introduse 50 de autobuze în circulație pentru călători, numărul urmând a fi suplimentat.
Astfel, vor fi înființate două linii de transport care vor parcurge traseul tramvaiului 41. ,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din București, am hotărât înființarea a două linii naveta, 641 și 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Grivița la Piața Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineața și seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângași. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze”, a mai spus directorul general al STB. Traficul în Capitală nu va fi paralizat de lucrări, iar, dacă este necesar, numărul de autobuze va fi suplimentat, arată sursa citată. ,,Am considerat de ajuns 50 de autobuze, să vedem. Dacă nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizată. Acele lucrări trebuie făcute, nu se pot opri. Am reușit să convingem constructorii să le facă în mod simultan, toate cele 3 lucrări să le realizeze în același timp, ca oamenii să nu aibă de suferit și să se oprească doar 2 luni. Mai mult decât atât nu am putut face”, a mai spus Andrei Creci.
În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit, în prezent, de 36 de tramvaie care asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice