DiscoverEU: Peste 2.300 de tineri români vor primi permise de călătorie pentru a explora Europa cu trenul
Telex » Știri 6 ianuarie 2022
Comisia Europeană (CE) a anunțat astăzi rezultatele celei mai recente runde de înscrieri pentru DiscoverEU (lansată în octombrie 2021): 60.950 de tineri vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita continentul nostru, dintre care 2343 de români. „Candidații selecționați vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane între martie 2022 și februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 zile. În conformitate cu Pactul verde, participanții vor călători în principal cu trenul, cu unele excepții pentru a le permite și celor care locuiesc pe insule să participe”, precizează Executivul comunitar, într-un comunicat.
Runda de înscrieri din octombrie a fost deschisă tuturor tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, s-au putut înscrie și tinerii de 19 și 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Dată fiind incertitudinea legată de evoluția pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie. La 17 ianuarie 2022, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în direct pe contul de Instagram al European Youth, în cadrul căreia participanții vor adresa întrebări legate de viitoarea lor călătorie.
CE a lansat inițiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European. Aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027. Începând din iunie 2018, programul a finanțat 130.000 de permise de călătorie. Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice