DNSC a completat cadrul legislativ național pentru securitatea cibernetică
Numărul 1, 15-21 ian. 2025 » Conectarea la era digitală
Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a anunțat finalizarea cu succes a unei etape importante pentru întărirea și consolidarea rezilienței și capacitații naționale de a reacționa în mod eficient în fața evoluțiilor regionale și globale din domeniul securității cibernetice, informează DNSC, într-un comunicat citat de Agerpres. Prin aprobarea OUG nr. 155/2024 privind instituirea unui cadru pentru securitatea cibernetică a rețelelor și sistemelor informatice din spațiul cibernetic național civil, România transpune Directiva Uniunii Europene 2022/2555 (Directiva NIS2) în legislația națională. Acest pas esențial consolidează capacitatea țării noastre de a face față provocărilor actuale în domeniul securității cibernetice, aliniindu-ne la standardele europene și asigurând o mai bună protecție a infrastructurilor din sectoarele de importanță critică și a spațiului cibernetic național.
La nivelul Directoratului, efortul de transpunere a Directivei NIS2 în legislația națională a fost în sarcina Direcției Generale Reglementare și Control (DGRC), care pe parcursul întregului an 2024 a organizat un proces amplu de consultare, dezbatere transparentă și implicare în procesul de elaborare a acestui act normativ a tuturor actorilor și experților relevanți din mediul public și privat din România. Sprijinul larg instituțional pentru proiectul de ordonanță s-a concretizat prin obținerea a 30 de avize pozitive.
Pentru finalizarea acestui demers de nivel național, au fost efectuate peste o mie de zile-om de efort din partea a zeci de specialiști în securitate cibernetică, în reglementare și în domeniul juridic.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane