DNSC atrage atenția asupra unor tentative de fraudă ce vizează platforme populare de gaming
Telex » Știri 11 august 2022
Multiple tentative de fraudă online sunt derulate, în această perioadă, de către hackeri care copiază identitatea vizuală a unor platforme populare de gaming, atenționează experții Dispeceratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare pe pagina oficială de Facebook, relatează Agerpres. „Comunitatea de gaming este vizată în ultimul timp de multiple tentative de fraudă online. Atacatorii copiază identitatea vizuală a unor platforme de gaming cu reputație, cum ar fi Steam, creează pagini de tip #phishing care arată similar cu cele legitime și le plasează pe domenii cu denumiri apropiate de original. Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim. Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori, atacatorii maschează numele real”, notează sursa citată.
Pe lista site-urilor frauduloase, unele încă disponibile online, se găsesc: steamcommunityxino.top (disponibil), steamconmunityn.com (indisponibil), steamcommunulty.com (indisponibil), steamcannunity.com (indisponibil), steamcommunity-it.ru (disponibil), steamcommmunity.ru (disponibil), steamcomnnmunity[.] (disponibil) și steamcommunltty.ru (disponibil).
În prezent, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft Romania, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) și Dekeneas, derulează la nivel național o campanie de conștientizare a riscurilor din spațiul cibernetic, intitulată SiguranțaOnline.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane