DNSC: Concurs de educație digitală până pe 10 februarie 2024
Telex » Știri 8 februarie, 9:46
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB) organizează, până la 10 februarie 2024, la centrul comercial ParkLake din București, un nou concurs de educație digitală pentru copiii și tinerii cu vârste între 11 și 16 ani, denumit "Clubul de Siguranță Online", informează DNSC, citat de Agerpres. La acest eveniment organizat de inițiatorii proiectului național de prevenire a criminalității informatice SiguranțaOnline, copiii și tinerii sunt invitați să descopere cum să se protejeze în spațiul virtual și să își testeze abilitățile digitale, cunoștințele participanților fiind premiate pe loc. Pe parcursul celor cinci zile de desfășurare a concursului „Clubul de Siguranță Online”, copiii și tinerii, alături de părinți, vor fi antrenați de specialiști ai instituțiilor partenere să evite și să se protejeze de pericolele actuale din mediul online.
„Participanții vor învăța să evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute, primite prin diverse canale de comunicare, să nu completeze date personale sau bancare pe platforme neautorizate, să nu dea click pe postări din social media care promit diverse forme de câștig substanțial, cu potențial de înșelătorie etc. La finalul lecțiilor, tinerii își vor testa abilitățile de a reacționa corect la amenințările de pe internet și vor fi premiați pentru vigilență și pricepere”, susțin reprezentanții DNSC.
Proiectul #SiguranțaOnline are scopul de a informa și educa tinerii și copiii, încă de la o vârstă fragedă, cu privire la măsurile de siguranță necesare pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, ale atacurilor de tip malware și nu numai.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice