Doar 1% din ciocolata produsă în UE provine din România
Numărul 35-36, 8-21 sept. 2020 » Roza vânturilor
O cantitate de 3,7 milioane de tone de ciocolată a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2019 și doar aproape 29.000 de tone, mai puțin de un procent din cantitatea totală, a fost produsă în România, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Germania, Italia și Franța au fost principalii producători de ciocolată din UE. Împreună, cele trei state au fost responsabile pentru aproape două treimi (64%) din producția totală de ciocolată a UE în 2019.
Urmează Olanda, cu 9% din producția totală a UE, Belgia și Polonia, fiecare cu o cantitate de aproape 250.000 de tone sau 7% din producția totală a UE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate