Doar 1% din ciocolata produsă în UE provine din România

Doar 1% din ciocolata produsă în UE provine din România

Numărul 35-36, 8-21 sept. 2020  »  Roza vânturilor

O cantitate de 3,7 milioane de tone de ciocolată a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2019 și doar aproape 29.000 de tone, mai puțin de un procent din cantitatea totală, a fost produsă în România, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Germania, Italia și Franța au fost principalii producători de ciocolată din UE. Împreună, cele trei state au fost responsabile pentru aproape două treimi (64%) din producția totală de ciocolată a UE în 2019.

Urmează Olanda, cu 9% din producția totală a UE, Belgia și Polonia, fiecare cu o cantitate de aproape 250.000 de tone sau 7% din producția totală a UE.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.