Doar 1% din ciocolata produsă în UE provine din România
Numărul 35-36, 8-21 sept. 2020 » Roza vânturilor
O cantitate de 3,7 milioane de tone de ciocolată a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2019 și doar aproape 29.000 de tone, mai puțin de un procent din cantitatea totală, a fost produsă în România, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Germania, Italia și Franța au fost principalii producători de ciocolată din UE. Împreună, cele trei state au fost responsabile pentru aproape două treimi (64%) din producția totală de ciocolată a UE în 2019.
Urmează Olanda, cu 9% din producția totală a UE, Belgia și Polonia, fiecare cu o cantitate de aproape 250.000 de tone sau 7% din producția totală a UE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial