Document de reacție al Comisiei Europene în urma consultării publice pe tema Directivei privind informațiile nefinanciare
Numărul 29-30, 28 iul.-10 aug. 2020 » Direct de la sursă
La 29 iulie a.c., Comisia Europeană a publicat un document de reacție la cele 588 de răspunsuri primite în cadrul consultării publice pe tema Directivei privind informațiile nefinanciare, desfășurată în perioada 20 februarie – 11 iunie 2020. Documentul conține o prezentare generală a contribuțiilor aduse în cadrul consultării publice pe tema revizuirii Directivei privind informațiile nefinanciare și nu reprezintă o poziție oficială a Comisiei Europene.
În principal, documentul citat evidențiază aspectele dezbătute în cadrul consultării pentru care a existat un sprijin puternic din partea respondenților. Printre acestea se numără necesitatea de a utiliza un standard de raportare nefinanciară comun, fapt ce ar rezolva problemele legate de fiabilitatea datelor, comparabilitatea și relevanța acestora.
Un alt subiect care a beneficiat de susținere din partea respondenților a fost consolidarea dispozițiilor privind nivelul de asigurare al informațiilor nefinanciare. În acest sens s-a constatat că utilizatorii informațiilor nefinanciare preferă un grad de asigurare rezonabilă, în timp ce persoanele care întocmesc aceste informații preferă asigurarea limitată.
Alte aspecte susținute de majoritatea respondenților se referă la: extinderea domeniului de aplicare al Directivei privind informațiile nefinanciare, prezentarea de către companii a informațiilor privind procesul lor de evaluare a pragului de semnificație, simplificarea standardelor pentru IMM-uri pentru a reduce povara administrativă și digitalizarea informațiilor nefinanciare.
Pentru mai multe informații cu privire la acest subiect vizitați pagina Comisiei Europene.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național