Documentarul Licu, o poveste românească va avea premiera națională la festivalul One World România
Numărul 10, 20-26 martie 2018 » Roza vânturilor
Documentarul Licu, o poveste românească, regizat de Ana Dumitrescu, câștigătorul marelui premiu la Festivalul DOK Leipzig 2017, va avea premiera națională la finalul acestei săptămâni, la Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World România.
Inclus în secțiunea Trecutul prezent, filmul va fi prezentat în cadrul festivalului vineri, 23 martie, de la ora 20.30, iar duminică, 25 martie, va rula de la ora 18.30, ambele proiecții urmând să aibă loc la Cinemateca Eforie.
Documentarul, scris și regizat de Ana Dumitrescu și produs de compania Jules et Films, vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canțer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supraviețuit unor evenimente istorice majore.
Licu, o poveste românească este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale - despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album, potrivit News.ro.
Filmul va fi lansat în cinematografele românești în data de 24 august a.c. Pelicula, recompensată la sfârșitul anului trecut cu trofeul Porumbelul de Aur/ Golden Dove la DOK Leipzig, a fost prezentată la cea de-a 14-a ediție a festivalului de la Zagreb, pe 2 martie a.c.
(Sursă foto: One World Romania)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile