Documentul Convergența prevederilor privind riscul climatic: CDSB, SASB și TCFD, tradus de CECCAR în limba română
Numărul 50-51, 22 dec. - 11 ian. » Direct de la sursă
După publicarea traducerii Cadrului general CDSB pentru raportarea informațiilor cu privire la mediu și schimbările climatice și a Ghidului de implementare TCFD, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România continuă seria traducerilor și pune la dispoziția celor interesați versiunea în limba română a documentului Convergența prevederilor privind riscul climatic: CDSB, SASB și TCFD.
Grupul operativ pentru prezentarea informațiilor financiare aferente schimbărilor climatice (TCFD) a publicat recomandările sale finale în iunie 2017, marcând astfel un moment crucial pentru reziliența piețelor financiare globale. Climate Disclosure Standards Board (CDSB) și Sustainability Accounting Standards Board (SASB) – două dintre organizațiile la care s-a făcut cel mai mult referire în cadrul recomandărilor TCFD – au elaborat, de-a lungul timpului, abordări care să fie utilizate de companii la identificarea, evaluarea și raportarea performanței acestora în ceea ce privește aspectele climatice. Aceste organizații furnizează companiilor instrumentele practice de care acestea au nevoie pentru a identifica, a evalua și a raporta informațiile despre riscurile și oportunitățile climatice într-un mod care nu doar că susține recomandările TCFD, dar este și eficient din punctul de vedere al costurilor pentru persoanele care întocmesc prezentările și util pentru factorii decizionali. Prin această colaborare continuă, CDSB și SASB se angajează să stabilească o abordare unificată pentru prezentarea informațiilor financiare aferente schimbărilor climatice care este benefică pentru companii, investitori și economie în general.
Deși abordările CDSB și SASB sunt deja bine aliniate la recomandările TCFD, acest document constituie, totodată, o declarație privind acordul CDSB și SASB de a continua armonizarea, colaborând pentru a furniza un cadru general conform cu TCFD care să faciliteze o implementare consecventă și de calitate a prevederilor privind prezentarea informațiilor financiare aferente schimbărilor climatice.
Pentru a consulta publicația în limba română, vă invităm să accesați secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice