Doi elevi români, campioni mondiali la Word și Excel la Campionatul Mondial Microsoft Office 2019
Telex » Știri 2 august 2019
Doi elevi români au câştigat medalii de aur la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, iar un al treilea a câştigat medalia de bronz, informează Microsoft România, într-un comunicat citat de Agerpres.
Astfel, la categoria „Word 2016”, locul 1 mondial a fost câştigat de elevul Adrian Boier, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, iar la categoria „Excel 2016”, locul 1 mondial a fost adjudecat de Mihaela Florea de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” din Brăila. De asemenea, elevul Adrian Muntean de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca a obţinut locul 3 mondial la categoria „PowerPoint 2016”.
La finala mondială a competiţiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări.
Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc la data de 10 mai 2019.
Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competiţie globală organizată de Certiport, Inc. şi susţinută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competenţele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel şi PowerPoint ale elevilor şi studenţilor din întreaga lume. Competenţele de Microsoft Office reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba despre parcursul profesional, după ce un studiu realizat în 2018 de compania IDC plasează competenţele de Office drept cele mai căutate competenţe aplicate, pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” şi „integritate”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice