Două hărţi interactive utile, disponibile pe site-ul sibiu.ro
Numărul 39-40, 6-19 oct. 2020 » Conectarea la era digitală
Primăria Municipiului Sibiu a lansat zilele trecute un nou tip de instrument digital: hărţile interactive, pe diverse categorii, utile publicului pentru orientare, dar şi pentru informare. „Am pus la dispoziţia sibienilor multe instrumente digitale şi acum ne concentrăm pe conţinut. Am lansat acum primele două hărţi interactive: harta generală a oraşului într-un format nou şi o hartă cu informaţii urbanistice, prin care cetăţenii se pot informa cu privire la studiile deja existente, precum planuri urbanistice zonale şi de detaliu şi avizele de oportunitate emise de Primărie. Urmează şi alte astfel de hărţi la care mai lucrăm, dintre care o menţionăm pe cea turistică, una pentru transport public, harta zonelor de impozitare, o hartă cu zonele verzi şi una cu semnalizarea rutieră din oraş”, spun reprezentanţii Primăriei, într-un comunicat.
Hărţile pot fi accesate de pe pagina principală a site-ului sibiu.ro şi sunt optimizate inclusiv pentru mobil.
Harta generală ilustrează reţeaua de străzi a municipiului şi permite căutarea unei adrese după stradă şi/sau numărul administrativ al unui imobil. În următoarele săptămâni, harta va fi dezvoltată şi din punctul de vedere al conţinutului, urmând să fie adăugate instituţiile şi punctele de larg interes public.
Harta urbanism indică planurile urbanistice zonale, planurile urbanistice de detaliu şi avizele de oportunitate emise de Primărie, precum şi zonele de protecţie şi monumentele istorice. Acestea nu sunt doar figurate pe hartă ci, la click dreapta, se oferă şi informaţii suplimentare. Spre exemplu, în cazul unui plan urbanistic zonal, cei interesaţi vor avea la dispoziţie planşele, memoriul şi regulamentul local urbanistic pentru zonă. Astfel, această hartă este utilă celor care doresc să construiască, să extindă imobile sau să deschidă o afacere nouă, putând verifica foarte simplu dacă zona de care sunt interesaţi este deja reglementată printr-un PUZ, spre exemplu, sau dacă este o zonă protejată sau în care există restricţii în ceea ce priveşte tipul de amenajări.
Reprezentanţii municipalităţii spun că aceste hărţi vor fi în permanenţă actualizate cu informaţii noi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial