Două noi convenții de lucru încheiate de FNGCIMM în vederea acordării de garanții pentru fermieri în baza OUG nr. 43/2013
Telex » Știri 22 mai 2019
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a anunţat astăzi încheierea a două convenții de lucru cu EXIMBANK în vederea acordării de garanții în baza OUG nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și facilitarea accesului la finanțare al fermierilor, pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul producției vegetale, zootehnice și acvaculturii.
FNGCIMM va garanta în procentaj de până la 80% din valoare, cel mult 2,4 milioane euro, creditele acordate de către instituțiile finanțatoare beneficiarilor eligibili, care desfășoară activități în domeniul agricol, vegetal, zootehnic sau al acvaculturii sau care derulează proiecte de investiții cu finanțare prin PNDR 2014-2020 și POPAM 2014-2020. Garanția se obține la solicitarea băncii, în bază unei finanțări aprobate.
Până în prezent, FNGCIMM a semnat Convenții de lucru pentru acordarea garanțiilor în bază OUG 43/2013 cu patru bănci, respectiv: Libra Internet Bank, First Bank, OTP Bank România și EximBank. Beneficiarii eligibili pentru acest mecanism de garantare sunt fermieri persoane fizice sau juridice, care desfășoară activități în domeniul agricol vegetal/zootehnic sau al acvaculturii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial