Două publicații noi destinate stagiarilor, în curs de apariție la Editura CECCAR
Numărul 12, 2-8 aprilie 2019 » Semnal editorial
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) va lansa două noi publicații destinate stagiarilor, volumele urmând să fie disponibile spre vânzare la filialele CECCAR din întreaga țară.
Cartea Fiscalitate, ediția a II-a, revizuită şi adăugită, avându-i ca autori pe Adriana Florina Popa, Mirela Păunescu şi Radu Ciobanu, este structurată în nouă capitole, care prezintă cele mai importante aspecte privind legislația fiscală actuală.
Într-un mediu legislativ în continuă schimbare, autorii şi-au propus să vină în ajutorul stagiarilor care se pregătesc să devină experți contabili sau contabili autorizați cu o serie de exemple practice şi ilustrații care, cu siguranță, fac înțelegerea şi aplicarea de zi cu zi a legislației fiscale mai uşoară, mai plăcută şi mai rapidă. În această lucrare găsiți cele mai frecvente cazuri cu care se întâlnesc cei ce lucrează în domeniul financiar-contabil, precum şi o ilustrare a modului lor de abordare. După o redare succintă a cerințelor legislative, o serie de exemple utile ajută la aprofundarea şi la punerea în practică a noțiunilor prezentate.
Lucrarea Finanţe și management financiar, scrisă de Elena Valentina Țilică şi Radu Ciobanu, conţine şase capitole, care abordează aspecte privind bazele managementului financiar, analiza financiară, valoarea în timp a banilor, analiza proiectelor de investiții, evaluarea întreprinderii şi piaţa de capital.
În prezent, finanțarea entităților economice constituie o preocupare legată de bugetare, prognoza financiară, managementul numerarului, administrarea creditelor, analiza investițiilor și atragerea de noi fonduri, totul cu scopul de a realiza o afacere destinată necesităților oamenilor din care să câștige atât clienții, cât și entitatea economică. Toate aceste elemente reprezintă concepte ale managementului financiar, care sunt explicate și analizate pe parcursul cărții.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial