Drapelul României pe noua rachetă Ariane 6
Numărul 49-50, 18 dec. 2018 - 14 ian. 2019 » Roza vânturilor
Drapelul României se află pe macheta noului lansator european, Ariane 6, de la Portul Spațial European din Guyana Franceză, aşa cum se poate observa din imagini. În fundal, rampa de lansare a rachetei se află în construcție. Noul lansator este prevăzut să înceapă operațiunile în anul 2021.
Ariane 6 este lansatorul de nouă generație menit să asigure Europei accesul la spațiul cosmic la un preț convenabil pentru utilizatorii instituționali. România este unul dintre cele 13 state participante la dezvoltarea noilor lansatori europeni.
Agenția Spațială Română (ROSA) a obținut participarea la programul de dezvoltare a Ariane 6, la Consiliul Ministerial ESA din decembrie 2014. Prin prioritizarea participării ţării noastre la acest program, ROSA a oferit industriei spațiale naţionale oportunitatea de a se înscrie în cursa contractelor de dezvoltare a componentelor lansatorilor europeni. Acceptarea României în acest program de către ESA demonstrează că țara noastră are deja capacități industriale competitive. Totodată, această participare va contribui la dezvoltarea tehnologică, la procesele de inovare și pregătire profesională în domenii de nișă, cu potențial de a consolida rolul pe care România îl joacă în strategia spațială europeană și mondială. (Sursa: ROSA; Credit foto: CNES)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial