Dronele, utilizate în procesul de auditare
Numărul 24-25, 27 iunie - 10 iulie 2017 » Conectarea la era digitală
Ernst & Young a lansat un proiect-pilot aplicabil la nivel global care vizează extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a propriilor capabilități de auditare digitală. Pentru a îmbunătăți calitatea auditării, acest proiect-pilot extins va folosi o nouă tehnologie pentru creșterea acurateței și a frecvenței colectării de date în procesul de inventariere.
Platforma de tip cloud de monitorizare a activelor, alimentată de o rețea de senzori Internet of Things (IoT), va analiza activele inventariate în timp real prin citirea codurilor de bare / Quick Response (QR) / rack labels și transmiterea acestor date direct către EY Canvas – platforma globală de audit digital EY Assurance.
Potrivit reprezentanților EY, acest proiect-pilot va fi folosit inițial în sectoarele de comerț și producție. De exemplu, în auditarea producătorilor auto se vor utiliza dronele pentru realizarea numărării automate a vehiculelor de la uzinele de producție. În cazul auditurilor din domeniul comercial, de exemplu, pentru determinarea stocurilor, dronele vor funcționa autonom folosind instrumente de recunoaștere a diverselor imagini și obiecte. Acestea vor permite recunoașterea optică a codurilor de bare / QR / rack labels pentru a colecta date privind structura și localizarea stocurilor, inclusiv în afara orelor de program, în scopul creșterii fiabilității inventarierii și a eficienței procedurilor de audit. Folosirea dronelor se pretează în mod special la inventarierea integrală a unui număr mare de active, mai ales atunci când inventarierea se face periodic, consumă mult timp, iar în cursul procesului este întreruptă / redusă activitatea firmelor.
„EY a testat deja utilizarea dronelor în cadrul procedurii de auditare timp de câteva luni și rezultatele au fost convingătoare. E timpul să extindem testarea la nivel global în mai multe sectoare, astfel încât mai multe companii ce vor fi auditate să poată beneficia de pe urma folosirii acestei tehnologii inovatoare”, a afirmat Alexandru Lupea, liderul Departamentului de audit al EY România.
„Folosirea dronelor în cadrul inventarierii activelor și stocurilor permite colectarea de mai multe date. În plus, utilizarea acestora permite echipelor de audit să se concentreze pe identificarea zonelor de risc, în loc să se ocupe cu inventarierea umană/manuală a activelor și a stocurilor”, precizează EY, într-un comunicat.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial