Ediția din 2021 a Forumului de la Davos a fost reprogramată pentru începutul verii
Telex » Știri 27 august 2020
Următoarea ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos nu va mai avea loc în ianuarie, ca de obicei, fiind reprogramată pentru „începutul verii”, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a organiza în siguranţă forumul în luna ianuarie din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat conducerea Forumului Economic Mondial într-un comunicat, transmite AFP, citată de Agerpres. Forumul Economic Mondial (WEF) reuneşte în fiecare an în staţiunea de ski Davos elita politică şi economică a lumii.
„Forumul Economic Mondial a decis (…) să reprogrameze reuniunea anuală din 2021 pentru începutul verii următoare”, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei, adăugând că în opinia experţilor nu este posibil ca forumul să fie organizat în siguranţă în luna ianuarie. „Detaliile cu privire la data şi locaţia reuniunii anuale 2021 reprogramate vor fi comunicate de îndată ce ne vom asigură că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru a garanta sănătatea şi siguranţa participanţilor noştri şi a comunităţii gazdă”, a precizat fundaţia elveţiană WEF.
Întâlnirea anuală pe bază de invitaţie de la sfârşitul lunii ianuarie reprezintă evenimentul de referinţă al fundaţiei elveţiene Forumul Economic Mondial (WEF). Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum). În 2015, Forumul a fost recunoscut oficial ca organizaţie internaţională.
Staţiunea montană Davos permite participanţilor să se întâlnească oriunde în afara sesiunilor. Întâlnirile informale pot avea rezultate şi soluţii la fel de numeroase şi de valoroase precum reuniunile oficiale. Toate dezbaterile plenare din reuniunea anuală sunt difuzate pe YouTube.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice