Editura ICR lansează un album dedicat marelui cărturar Antim Ivireanul
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Roza vânturilor
Un volum dedicat operei tipografice a lui Antim Ivireanul va fi lansat miercuri, 22 februarie, la Biblioteca Academiei Române, anunță Institutul Cultural Român (ICR), într-un comunicat.
Albumul Antim Ivireanul. Opera tipografică, apărut la Editura Institutului Cultural Român, va fi prezentat de coordonatorul lucrării, arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.
Apariția volumului marchează împlinirea a 300 de ani de la moartea celui care a inițiat introducerea limbii române în oficierea serviciului liturgic, având ca finalitate apărarea unității spirituale și culturale a poporului român. „Antim Ivireanul nu a fost doar un iscusit tipograf care stăpânea toate secretele meșteșugului sau un ctitor și organizator de tipografii, ci, în egală măsură, și un remarcabil editor”, se menționează în prefața lucrării, redată în comunicatul amintit.
Potrivit sursei citate, cu prilejul lansării albumului vor mai vorbi despre marele cărturar Radu Boroianu, președintele ICR, conf. dr. Ioana Feodorov – Institutul de Studii Sud-Est Europene, lect. dr. Ion Marian Croitoru – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Valahia din Târgoviște, dr. Doru Bădără – Biblioteca Centrală Universitară, dr. Gabriela Dumitrescu – Biblioteca Academiei Române.
Evenimentul este programat să înceapă la ora 11.00, în Sala „Ion Heliade Rădulescu” a Bibliotecii Academiei Române. Intrarea este liberă.
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru