eJobs: Candidații din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, cei mai activi în căutarea unui job, în iunie
Telex » Știri 8 iulie 2021
Candidații din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov au fost cei mai activi în căutarea unui job, în luna iunie, când s-au înregistrat 36.000 de joburi noi, informează eJobs, într-un comunicat citat de Agerpres. „Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creștere cu peste 10% față de luna mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an, și a doua din istoria eJobs, liderul pieței de recrutare online din România”, se menționează în comunicat.
Totodată, dacă până acum cele mai multe joburi aparțineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din orașele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.
„Piața muncii și-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie și angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce privește zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala și Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt și cei mai mulți candidați. În iunie, polurile s-au schimbat, iar orașele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare și pentru candidații din împrejurimile acestor orașe, pentru că nevoia de forță de muncă este atât de mare încât recrutorii își extind căutările și în afara reședințelor de județ”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.
Potrivit sursei citate, următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise pentru candidați, sunt Constanța, Iași și Sibiu.
Astfel, din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanțe & bănci, industria alimentară și turism. Cei mai mulți candidați doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experiență), fiind urmați de mid-level (2-5 ani de experiență), dar și de cele care nu au experiență de lucru.
„Numărul de aplicări este într-o creștere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creștere a joburilor disponibile depășește ritmul de creștere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care și-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reușit să reintre în câmpul muncii”, a afirmat Roxana Drăghici.
Potrivit platformei de recrutare, 86,6% dintre aplicările lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote și 1,4% pentru cele din străinătate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice