eJobs: Creștere a numărului locurilor de muncă cu peste 20%, în octombrie
Telex » Știri 9 noiembrie 2023
Numărul total de locuri de muncă de pe piața din România a crescut cu peste 20%, în octombrie, față de septembrie, cu preponderență în retail, transport/logistică și call-center, arată o analiză realizată de platforma de recrutare online eJobs, citată de Agerpres. Astfel, conform datelor centralizate de eJobs, aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creștere cu peste 20% față de luna septembrie, iar angajatorii au făcut demersurile necesare pentru a putea ține pasul cu intensificarea activității din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de "Black Friday". Cea mai mare creștere a numărului de joburi este în transport/logistică, cu un plus de 40% față de septembrie, în timp ce pentru retail și call-center evoluția a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center.
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 posturi pentru curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali și 3.700 pentru lucrători în depozit. Numărul de aplicări atrase de ofertele disponibile în aceste domenii au depășit pragul de 630.000.
De asemenea, aproape 380.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din retail, 160.000 pe cele din call-center și 90.000 s-au îndreptat către angajatorii din transport și curierat. Cea mai mare parte a aplicărilor pentru aceste domenii aparține candidaților entry-level, cu maximum doi ani de experiență.
Potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul net oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună, în timp ce un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aștepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, iar un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică