eJobs: Numărul românilor care caută joburi în străinătate este în scădere
Telex » Știri 21 august 2020
Numărul de aplicări pentru joburile din străinătate continuă să scadă, iar, în luna iulie, doar 13.000 de candidaţi au căutat un loc de muncă în afara graniţei pe platforma online de recrutări eJobs, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Au fost înregistrate aproximativ 23.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, mai puţin faţă de luna precedentă, dar şi faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
Germania respectă tendinţa ultimului an şi rămâne cea mai dorită destinaţie, adunând jumătate din numărul total de aplicări. Este urmată de Olanda şi Marea Britanie, alte două ţări care au crescut semnificativ în topul preferinţelor candidaţilor români, în ultimii doi ani. „Cu toate acestea, vedem două reveniri neaşteptate, respectiv Spania şi Italia, ţări care, în ultimul an, nu au reuşit să mai intre în top 10 destinaţii alese de românii care voiau să lucreze în afară. Spania este deja pe locul al patrulea. Pe locul al cincilea este Franţa, iar apoi urmează Italia. Cei mai mulţi români pleacă în aceste ţări pentru joburi în vânzări, construcţii, transport sau agricultură. O altă noutate este apariţia Ungariei în rândul ţărilor care atrag cele mai multe aplicări”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Angajatorii din Germania nu doar au primit cele mai multe aplicări, dar au scos şi cele mai multe oferte de joburi pentru candidaţii români. Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, Cipru, Italia şi Franţa sunt alte ţări pentru care, în luna iulie, au existat peste 1.000 de joburi disponibile.
Personalul medical a fost şi în luna iulie cea mai căutată categorie de candidaţi de către angajatorii străini, nevoia de medici şi asistente fiind în continuare mare în toate ţările din Europa. Alte domenii în care s-au făcut angajări masive au fost transport/distribuţie, auto/echipamente, construcţii/instalaţii, administrativ/logistică, producţie şi agricultură.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice