eJobs: Triplare a numărului de locuri de muncă de tip remote, în luna martie
Telex » Știri 20 martie 2020
Numărul de joburi remote (la domiciliu) disponibile în România s-a triplat în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese dintr-o analiză efectuată de platforma de recrutare online eJobs, informează Agerpres. „La nivelul Uniunii Europene, România încă este ţara cu cel mai scăzut procentaj de remote work. Lucrurile par, însă, că încep să se schimbe, chiar dacă, e adevărat, această schimbare a venit puţin forţat şi a fost determinată de noua dinamică de pe piaţa muncii. Da, acum se lucrează şi se angajează preponderent remote ca metodă de protecţie şi ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Însă, acolo unde se va dovedi că se poate lucra şi aşa fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote în piaţă şi mai mulţi angajaţi care lucrează de la domiciliu. De altfel, aceasta este o dorinţă mai veche a angajaţilor români. Într-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenţi spuneau că şi-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra şi de acasă, fie şi ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau această opţiune”, subliniază Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Conform datelor centralizate de reprezentanţii platformei de recrutare, în acest moment aproximativ 350 de joburi remote sunt disponibile pe site-ul ejobs.ro, triplu în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul 2019.
Cele mai multe astfel de poziţii deschise vizează specialişti în: content marketing, customer support, consultanţă financiară, contabilitate, digital marketing sau consultanţă în fonduri europene.
Din punct de vedere al candidaţilor, de la începutul lunii martie şi până în prezent, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400%, următoarele cele mai căutate fiind cele part-time, care au înregistrat o creştere de 151% faţă de luna martie a anului trecut.
Totodată, joburile de asistent medical şi cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare în rândul candidaţilor, fiecare cu o evoluţie de aproximativ 80%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice