Elevi ai unui liceu din Turcia, în vizită de studiu la Filiala CECCAR București
Numărul 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016 » Agenda CECCAR
Un grup de elevi turci, beneficiari ai programului Erasmus+, European Accounting System and Private Pension, aflați în România pentru schimb de experiență cu elevii Colegiului Economic „Costin C. Kirițescu” din Capitală, au fost oaspeții filialei CECCAR București în 15 aprilie.
Împreună cu delegația care îi însoțește, formată din directorul și alte două cadre didactice ale liceului turc, elevii au primit informații despre CECCAR, despre istoria de 95 de ani a organismului profesional și renumele de care se bucură acesta la nivel internațional. Elevilor li s-a alăturat și primul președinte al filialei CECCAR București, Ali Eden.
Și pentru că istoria se reflectă cel mai bine în imagini din vremurile pe care dorim să le evocăm, directorul executiv al filialei, ec. Elena Boban, împreună cu președintele, lect. univ. dr. Florentin Caloian, le-au prezentat elevilor un film cu istoria organismului profesional de la înființare, din 1921, și până în zilele noastre. Aceștia au putut vedea astfel progresul profesiei de-a lungul timpului, mărturie stând și obiectele expuse la Muzeul Profesiei Contabile, pe care l-au vizitat în aceeași zi. Conducerea filialei le-a arătat documente și instrumente de lucru specifice contabilității, mărturii scrise ale momentelor-cheie din existența Corpului, de la primele atestări ale activităților contabile din România până la ample lucrări din prezent.
Pentru a le prezenta o bucățică din bogata istorie a României și din frumusețile Bucureștiului, conducerea filialei a însoțit grupul de elevi turci la Biserica Dobroteasa, care are o istorie ce poate trezi interesul cercetătorului, dar și al oricărui privitor iubitor de trecut.
De asemenea, vicepreședintele filialei CECCAR București, Alexandru Paru, împreună cu președintele și directorul executiv ai filialei au fost prezenți în 18 aprilie la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”. Vicepreședintele le-a vorbit elevilor turci despre avantajele care decurg din practicarea profesiei contabile și despre nevoia permanentă de profesioniști contabili care să ofere servicii de calitate. Aceștia au beneficiat de sfaturi în alegerea locului de muncă și au aflat că peste o sută de meserii sunt din domeniul economic, conform clasificării ocupațiilor.
Elevii au primit cu interes toate informațiile prezentate în cele două zile, exprimându-și dorința de a urma o carieră în domeniul economic, aceasta dovedind încă o dată eficiența acțiunilor întreprinse de filială pentru orientarea tinerilor în alegerea carierei.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice