Estimare BM: Creștere economică mondială de 2,4%, în 2016
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Direct de la sursă
Banca Mondială și-a redus estimările privind avansul economiei mondiale în 2016, până la 2,4%, de la 2,9% cât estima în luna ianuarie, ca urmare a creșterii modeste înregistrate de economiile avansate, prețului redus la materii prime și diminuării fluxurilor de capital, informează un comunicat de presă al instituției financiare internaționale. „Acest ritm lent de creștere scoate în evidență de ce este important pentru toate țările să urmărească politici care stimulează creșterea economică și îmbunătățesc viața celor care trăiesc în sărăcie extremă”, a declarat președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, citat de Agerpres.
În rândul marilor economii emergente, China ar urma să înregistreze o creștere de 6,7% în 2016, după un avans de 6,9% anul trecut. Expansiunea economiei Indiei va rămâne la 7,6%, în timp ce Brazilia și Rusia ar putea înregistra o recesiune mai gravă decât se preconiza în luna ianuarie. Africa de Sud ar urma să înregistreze o creștere de 0,6% în 2016, cu 0,8 puncte procentuale mai puțin decât se preconiza în luna ianuarie.
În ceea ce privește România, Banca Mondială estima în luna aprilie că ritmul de creștere economică va accelera la 4% în 2016, susținut de politica fiscală expansionistă și reformele de pe piața muncii, însă avertiza cu privire la riscul intrării țării noastre în procedura de deficit excesiv din cauza revizuirii legii unitare a salarizării publice. În acest context, Banca Mondială recomanda atunci ca reformele structurale să se concentreze pe sectorul energiei, companiilor de stat și pe îmbunătățirea calității cheltuielilor publice.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național