Europa va lansa un fond de investiții în tehnologie în valoare de mai multe miliarde de euro
Telex » Știri 8 februarie 2022
Un nou fond, în valoare de mai multe miliarde de euro, va fi înființat pentru a crește investițiile în sectorul european de tehnologie, pentru a permite acestuia să concureze cu rivalii americani și asiatici, a anunțat ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Oficialul francez a precizat că start-up-urile europene din sectorul tehnologiei au nevoie de mult mai multă finanțare dacă Europa intenționează să își reducă dependența de giganții tehnologici din străinătate. Le Maire a adăugat că va oferi detalii cu privire la noul fond astăzi, când va avea o conferință de presă comună cu omologul german Christian Lindner, dar a precizat că „va avea o valoare minimă de un miliard de euro pentru a finanța campionii din tehnologie”.
„Obiectivul nostru final este să avem 10 companii de tehnologie cu o valoare de peste 100 miliarde de euro fiecare până în 2030”, a spus Bruno Le Maire, la o conferință pe tema suveranității digitale.
Separat, Ministerul german al Finanțelor a informat că Berlinul va contribui cu un miliard de euro la acest fond de investiții în tehnologie.
Fondurile europene de tip venture capital sunt deseori mult prea mici pentru a putea să finanțeze dezvoltarea start-up-urilor europene din sectorul tehnologiei, astfel că acestea nu au altă alegere decât să se îndrepte spre fondurile americane de venture capital. În schimb, multe firme de tehnologie din SUA și China au beneficiat de finanțare publică la o anumită fază din dezvoltarea lor, ceea ce, în cazul firmelor europene, a fost mai complicat în trecut din cauza regulilor UE stricte cu privire la acordarea de ajutoare de stat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice