Eurostat: 3,3% din populația UE nu își permite o conexiune la Internet; în România, ponderea este de 19,8%
Numărul 8, 2-8 mar. 2022 » Breviar statistic
Aproximativ 3,3% din populația Uniunii Europene nu își permitea, în 2020, o conexiune la Internet, în rândul statelor membre România fiind țara cea mai afectată de această problemă, în condițiile în care aproape o cincime din întreaga populație (19,8%) nu își permitea o conexiune la Internet, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Comparativ, mai puțin de 1% din populație nu își permite o conexiune la Internet în: Țările de Jos (0,4%), Suedia și Luxemburg (ambele cu 0,5%), Finlanda (0,6%), Cipru și Danemarca (ambele cu 0,7%) și Austria (0,9%).
În cazul persoanelor care sunt în risc de sărăcie, aproximativ o zecime (9,7%) dintre persoanele din UE care sunt în această situație au declarat că nu își permit o conexiune la Internet. Și în acest caz, România este pe primul loc în UE, în condițiile în care 40,9% dintre persoanele în risc de sărăcie declară că nu își permit o conexiune la Internet, față de 1,1% în cazul Suediei și 1,3% în Luxemburg și Țările de Jos.
Datele Eurostat mai arată că 8,6% din populația UE și mai mult de o cincime (21,7%) din persoanele în risc de sărăcie din UE nu își permiteau o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian odată la două zile. Și în acest caz, România este printre statele membre cele mai afectate. În populația totală, 25,9% din populația Bulgariei și 14,7% din populația României nu își permite o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian odată la două zile. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu își permit o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian se înregistrează în Bulgaria (54,6%), Grecia (45,6%), Slovacia (36%) și România (34,7%).
Accesul la internet și la o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian odată la două zile sunt doi indicatori care sunt utilizați pentru a stabili dacă o persoană este în stare de deprivare materială și socială severă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial