Eurostat: 82% dintre români nu au mers la stomatolog în 2017
Telex » Știri 26 februarie 2019
Un procentaj de 45% din populaţia Uniunii Europene nu a consultat un medic stomatolog în 2017, iar ţara cu cea mai mare pondere a persoanelor care nu au mers la dentist a fost România, unde 82% dintre respondenţi au spus că nu au mers la dentist în ultimele 12 luni, arată datele unui sondaj publicat de Eurostat şi citat de Agerpres. La polul opus este Germania, unde doar 13,8% dintre cei intervievaţi au declarat că nu au mers la stomatolog în 2017, în timp ce 17% dintre cei intervievaţi au declarat că au mers la stomatolog de 3 până la 5 ori în acelaşi an.
În ceea ce priveşte consultarea unui chirurg generalist, 88% dintre români au declarat că nu au consultat un astfel de medic în 2017. La nivelul UE, 45% dintre cei intervievaţi au declarat că nu au consultat un chirurg generalist în perioada analizată, 34% au făcut acest lucru o dată sau de două ori, 14% au declarat că au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori, iar 7% au făcut acest lucru de cel puţin şase ori. Germania are cel mai mic procentaj de persoane (21,7%) care nu au consultat un chirurg generalist în ultimele 12 luni şi totodată cel mare procentaj de persoane (23%) care au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori.
Când vine vorba despre consultarea unui medic generalist, 38% dintre europeni au declarat că au făcut acest lucru o dată sau de două ori în ultimele 12 luni înainte de efectuarea sondajului din 2017. Un sfert (25%) au declarat că au consultat un medic generalist de trei până la cinci ori pe an în timp ce 24% au declarat că nu au făcut acest lucru în ultimul an, iar 14% au raportat că au consultat un medic generalist de cel puţin şase ori pe an.
Ţările membre cu cea mai mare pondere a persoanelor care în 2017 nu au consultat un medic generalist în ultimele 12 luni au fost Grecia (61%), Bulgaria (52,3%) şi România (42,9%). La polul opus, doar 10,7% dintre germanii intervievaţi au declarat că nu au consultat un medic generalist în 2017.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice